снимка: Правителствена пресслужбаБойко Борисов днес проверява фризерите, в които ще се

...
снимка: Правителствена пресслужбаБойко Борисов днес проверява фризерите, в които ще се
Коментари Харесай

Борисов: Подготвихме се бързо и дойде ли ваксината срещу COVID-19, ваксинирането се организира само пожелание и безплатно

снимка: Правителствена пресслужба

Бойко Борисов през днешния ден ревизира фризерите, в които ще се съхраняват имунизациите против коронавирус. Той даде уточнения за подготовката за имунизацията.

Подготвихме се бързо и, пристигна ли имунизацията против COVID-19, имунизирането се провежда единствено благопожелание и гратис, с ваксини утвърдени от Европейската комисия и с гаранцията от Европейската организация по медикаментите. Това съобщи министър-председателят  по време на визитата си през днешния ден в Центъра по заразни и паразитни заболявания, където се обитава и БулБИО. Премиерът персонално се увери в готовността на страната ни да посрещне първата доставка на ваксина в профилирани хладилници. От понеделник стартира и работата за организация по места в страната.

,,Тук са двата хладилника с температурен режим -71 градуса. Можем да съберем над 100 000 дози ваксина единствено в единия. По първични данни първата пратка, която ще пристигна, ще бъде 125 000``, съобщи от своя страна министърът на здравеопазването , който също беше на място с премиера Борисов. Здравният министър добави, че такива хладилници ще бъдат ситуирани в Столичната РЗИ, още през днешния ден ще се инсталира един в РЗИ в Бургас, а другата седмица ще се сътвори организация и за останалите РЗИ в страната.

,,С проф. Гигов в понеделник събираме шефовете на шестте РЗИ, които са виновни за шестте региона в страната, с цел да създадем локалните логистични режими на държание и систематизиране на имунизацията, организацията на таргетните групи``, уточни здравният министър.

За да бъдат и нашите хладилници оптимално в услуга, единият ще бъде ситуиран във Варна, вторият в Пловдив и третият в София, съобщи ръководителят на Националния действен щаб и шеф на ВМА .

Министърът на опазването на здравето означи също, че в склада на БулБИО се съхраняват 11 000 флакона ремдесивир, като в понеделник ще дойдат още 6000 флакона. Министър Ангелов уточни, че препаратът е разполагаем на лечебните заведения непрекъснато, като той е безвъзмезден и наличен за всички пациенти в България.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР